2009. november 6. 02:31

Miután a legkisebb összegű ajánlatot adó és először győztesnek nyilvánított Porr Építési Kft.-t korábban kizárták, majd a legdrágább ajánlatot adó M-0 déli ág II. Konzorciumot hozták ki győztesnek, most mégsem szerződnek vele.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (NIF) csütörtökön - szeptembert követően immár másodszor - felfüggesztette az M0 útgyűrű déli szektorának M6 autópálya és 51. számú főút közötti szakaszára kiírt közbeszerzési pályázat szerződéskötését.

A NIF azután döntött így, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság(Kdb) csütörtökön megtiltotta a szerződés megkötését mindaddig, amíg érdemi döntés nem születik a Porr Építési Kft. által október 29-én kezdeményezett jogorvoslati eljárásban – áll a NIF közleményében. A szerződéskötés tervezett időpontja egyébként november 10-e volt.

A Porr a NIF október végi döntését támadta meg: akkor a NIF az első körben győztesnek kihirdetett Porr pályázatát – a Kdb korábbi döntését követve - érvénytelenítette, és az M-0 déli ág II. Konzorciumot hirdette ki nyertesnek.

Mint arról az mfor.hu korábban beszámolt, a Porrt a Kdb többek között arra hivatkozva nyilvánította alkalmatlannak, hogy a cég szakembereinek szakmai életrajza hiányosságokat mutat és egy betonkeverő gép is hiányzik a projekt megvalósításához.

A legdrágább ajánlattal október végén győztesnek kihirdetett M-0 déli ág II. Konzorcium az A-HÍD Építő Zrt.-ből, a Közgép Zrt.-ből, a Colas Hungária Kft.-ből, valamint az osztrák Strabag két magyarországi leányvállalatából, a Strabag-MML Kft.-ből és a Magyar Aszfalt Kft.-ből áll.


Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.