<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Miután a legkisebb összegű ajánlatot adó és először győztesnek nyilvánított Porr Építési Kft.-t korábban kizárták, majd a legdrágább ajánlatot adó M-0 déli ág II. Konzorciumot hozták ki győztesnek, most mégsem szerződnek vele.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (NIF) csütörtökön - szeptembert követően immár másodszor - felfüggesztette az M0 útgyűrű déli szektorának M6 autópálya és 51. számú főút közötti szakaszára kiírt közbeszerzési pályázat szerződéskötését.

A NIF azután döntött így, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság(Kdb) csütörtökön megtiltotta a szerződés megkötését mindaddig, amíg érdemi döntés nem születik a Porr Építési Kft. által október 29-én kezdeményezett jogorvoslati eljárásban – áll a NIF közleményében. A szerződéskötés tervezett időpontja egyébként november 10-e volt.

A Porr a NIF október végi döntését támadta meg: akkor a NIF az első körben győztesnek kihirdetett Porr pályázatát – a Kdb korábbi döntését követve - érvénytelenítette, és az M-0 déli ág II. Konzorciumot hirdette ki nyertesnek.

Mint arról az mfor.hu korábban beszámolt, a Porrt a Kdb többek között arra hivatkozva nyilvánította alkalmatlannak, hogy a cég szakembereinek szakmai életrajza hiányosságokat mutat és egy betonkeverő gép is hiányzik a projekt megvalósításához.

A legdrágább ajánlattal október végén győztesnek kihirdetett M-0 déli ág II. Konzorcium az A-HÍD Építő Zrt.-ből, a Közgép Zrt.-ből, a Colas Hungária Kft.-ből, valamint az osztrák Strabag két magyarországi leányvállalatából, a Strabag-MML Kft.-ből és a Magyar Aszfalt Kft.-ből áll.


Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.