2017. július 14. 03:10

A nemzetközi média képviselői horror áron tudnak megszállni a számukra felkínált hotelekben, derül ki a körképünkből.

A vizes világbajnokság hivatalos oldalán találtunk rá arra a sajtó képviselőinek szóló kiadványra, amely a számukra felkínált szálláslehetőséget mutatja be 8 budapesti és egy balatonfüredi szállodával. A dokumentum csak alapinformációkat tartalmaz, például a szállodafoglalás és a fizetés menetét, valamint a helyszínektől való távolságokat.

A "magyar" oldalon szereplő kiadvány egy részlete

A legfontosabb információ, az ár ebből a kiadványból ugyan kimaradt, de a FINA információs oldalán egy teljes "prospektussal" találkozni, mely alapján úgy tűnik, nem voltak szemérmesek a szállodák akkor, amikor az árakat kellett meghatározni. Úgy tűnik, hogy a megszokotthoz képest olykor tripla áron szállhatnak meg a médiamunkások. A szálláshoz a tájékoztató szerint jár reggeli, transzfer, valamint FINA információs pult is.

A FINA oldalán elérhető dokumentum - mi a különbség?

A legdrágább szállás a Boscolo Budapest és a Corinthia Budapest, ahol egy egyágyas szoba 475, egy kétágyas pedig 545 euróba kerül a vizes vb sajtósainak. Ez jelenlegi árfolyamon 145 és 167 ezer forint egyetlen éjszakára, igaz ötcsillagos hotelekről van szó. A hotelek honlapjának, valamint a szállásfoglaló oldalak tanúságai szerint, ha civilként szeretnénk most szállást foglalni egy éjszakára, akkor megközelítőleg 53 és 110 ezer forint közötti összeget kellene leperkálnunk a két helyen.

A Hotel Hungaria City Centerben a FINA dokumentuma szerint 205 euróba kerül egy egyágyas és 255-be egy kétágyas szoba éjszakánként, ami 62, illetve 78 ezer forintot jelent. Ezzel szemben megközelítőleg 30 ezer forintért már foglalható szállás a hotelben, ha a vendég nem a vizes vb közvetítése céljából érkezett.

A Park Inn by Radisonban 245, illetve 285 euróért foglalhattak szobát a sajtósok (75-87 ezer forint egy éjszakára), keresésünk alapján civilként ennek közel feléért, 43 ezer forintért szállhatunk meg egy kétágyas szobában.

Jelentősen megdrágultak a szállodahajók árai is a vizes vb-re. A sajtósok a Ship Maribelle, a Ship Fortuna és a Ship Vidin szolgáltatásait vehetik igénybe. A szobák egyaránt 265 euróba (81 ezer forintba) kerülnek éjszakánként, ezzel szemben a keresőoldalakon mi 15 és 27 ezerért is foglalhattunk volna. A legolcsóbb budapesti szállást a Hotel Pest Inn kínálja, ahol egy egyágyas szoba 215 euróba (66 ezer forintba) kerül egy éjszakára, amivel szemben az alapár valahol 12-15 ezer forint körül mozog.

Egyetlen balatonfüredi szállásként a Hotel Margaréta Balatonfüred van feltüntetve, ahol mindössze 195 euró egy éjszaka, vagyis közel 60 ezer forint, ha pedig kétágyas szobát igényelnének a világeseményre érkező sajtósok, akkor 235 eurót, vagyis 72 ezer forintot kell leperkálniuk egy éjszakára. Pedig a hotel a foglalási oldalak szerint 25 ezerért kínál egy kétágyas szobát jelenleg.

mfor.hu