2017. szeptember 20. 13:16

Célegyenesbe érkezett az új elnöki autó, a sajtóhírek szerint a Szörny (Beast) becenévre hallgató monstrum már túl van a tesztek egy részén.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az amerikai elnöki autók fokozott biztonsága jó ideje ismert, a titkosszolgálatok egy tankszerű autóban szállítják az Egyesült Államok vezetőjét. A kocsi évek óta valamely Cadillac modell, ami természetesen a szériaautóktól mind kívülről, mind belülről jelentősen eltér. A Beast karosszériáját ugyanis tetőtől talpig páncél borítja, ami rendkívüli erősségű fémből, alumíniumból, titániumból és kerámiából készült.

Ilyen járművek védik a világ vezetőit

A jármű motorja is egyedi, hiszen többek között viszonylag dinamikusan kell ezt az irtózatos súlyt mozgatnia, a kocsi ugyanis a hírek szerint közel 8 tonna. A sportkocsikkal persze nem veheti fel a versenyt, de egy tankhoz képest figyelemre méltó adat, hogy a mostani elnöki autó álló helyzetből 15 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órára. Más kérdés, hogy a páncélzat és a nagy térfogat miatt a motor zabálja az üzemanyagot, hiszen 1 liter körülbelül 3,5 kilométerre elegendő. A korábbi modellekre is jellemző volt, hogy a kocsi saját oxigénellátó rendszert kap, az üzemanyagtartályát pedig külön megerősítik, hogy ne lehessen azt kilőni.

Donald Trump elnök ugyan megörökölte Obama előző autóját, de természetesen számára is készítenek egyet. Az új modell álcázott változatát a napokban dél-kelet-michigani közúton tesztelték, és a szemtanúk arra utaltak, hogy az új Szörny készen áll a hivatalos bemutatkozásra.

Ilyen lesz az új Szörny

A hivatalosan presidential state car néven futó jármű a titkosszolgálat munkatársainak közreműködésével kapja meg külső és belső felszerelését, és az elnök kényelme mellett a biztonság kiemelt hangsúlyt kap. A teszfotók alapján egyébként ez a modell is több Cadillacből lett összegyúrva, mert felismerhetők rajta az Escalade és az XTS jegyei is. Az új elnöki járművet a külföldi látogatások alkalmával repülőgépen szállítják a célországba, hogy ott is biztonságosan közlekedhessen az ország vezetője.

mfor.hu