<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

A Forbes közzétette a leggazdagabb amerikaiakat felvonultató 400-as listáját, amelyen az alternatív taxiscég alapítója még a dobogó közelében sincs, bár így is sokkal több pénze van, mint a leggazdagabb magyaroknak.

Travis Kalanick, az Uber társalapítója és vezetője 6 milliárd dolláros (1 670 milliárd forint) vagyonával a 80. helyet foglalta el a Forbes leggazdagabb amerikaiakat bemutató 400-as listáján. A taxisoknak igen sok fejfájást okozó cég első embere tavaly óta majdnem megduplázta vagyonát, miután egyre több befektető lát fantáziát az általa kitalált üzleti modellben.

A cég értékét jelenleg 50 milliárd dollárra (közel 14 000 milliárd forint) becsülik, annak ellenére, hogy szerte a világban akadályokba ütköznek. Nálunk lassan egy éve működik a cég és az állami bürokráciának több mint fél év kellett, hogy a taxisok nyomására megalkossák azt az új rendeletet, amely alapján immár büntethetik az Uber, előírásokat megszegő sofőrjeit. Az Uber egyébként a világ 60 országában kavarta fel eddig a személyszállítási piacot.

Visszatérve a Forbes listájára, az első helyen nem túl meglepő módon Bill Gates szerepel 76 milliárdos vagyonával, őt Warren Buffett követi 62 milliárddal. Harmadik larry Ellison, az Oracle alapítója 46,4 milliárdos vagyonnal.

Az a gazdagok listájából is egyértelműen kitűnik, hogy igazán nagy vagyont technológiai cégekkel lehet összeszedni. A Oracle vezérét nem sokkal lemaradva Jeff Bezos, az Amazon alapítója 47 milliárdos vagyonnal. Bezos egy év alatt 16,5 milliárdot keresett, köszönhetően annak, hogy a cég legutóbb remek eredményt tett közé, mire részvényei erősödni kezdtek.

Az 5. és 6. helyen egy testvérpár Charles és David Koch szerepel fejenként 41,1 milliárdos vagyonnal, őket pedig a Facebook vezére, Mark Zuckerberg követi 40,3 milliárddal. Zuckerberg amellett, hogy bérelt helye van a leggazdagabb fiatalok között, alig több, mint egy évtized alatt érte el ezt az előkelő helyezést.

A nyolcadik leggazdagabb amerikai, Michael Bloomberg, a Bloomberg elnöke 38,4 milliárdos vagyonnal. Őt Jim Walton, a Wal-Mart alapító Sam Walton legfiatalabb gyereke követi, aki jelenleg az Arvest Bankcsoport első embere és 33,8 milliárdos vagyonnal bír. 10 helyen pedig ki más állhatna, mint a Google egyik alapító-tulajdonosa, Larry Page 33,3 milliárdos összvagyonnal.

A 400-as listára egyébként 1,7 milliárdos vagyonnal lehetett felkerülni, többel, mint eddig valaha, tavaly ugyanis 1,55 milliárd volt a bűvös határ.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.