<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa (EBHT) tiltakozik amiatt, hogy az áruházláncok beszerzési ár alatt értékesítik az egri bikavért - tájékoztatott Gál Lajos, a testület titkára.

A beszerzési ár alatt került forgalomba több áruházláncnál is egri bikavér. Az EBHT Igazgatóválasztmánya ebben a helyzetben határozatot hozott arról, hogy minden olyan esetben, amikor a beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja merül fel, kötelezi az EBHT titkárát a magyar és az EU-s jogszabályok szerinti eljárás kezdeményezésére, beleértve a dömping áron történő értékesítés szankcionálását is - közölte Gál Lajos.

Elmondta: az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa kereskedelmi ellenőrzései során az utóbbi évben több alkalommal tapasztalta, és a belföldi piacon bort értékesítő borászati vállalkozások is jelezték, hogy a Magyarországon működő áruházláncokban sok esetben  beszerzési ár alatt értékesítenek egri bikavér.

Az EBHT ügyvezetése az eddig feltárt ügyekben bejelentést tett. Ennek következményeként az illetékes hatóság már állapított meg jogszabálysértést, amelynek nyomán bírságot is szabott ki - közölte Gál Lajos.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.