<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Calslane Holdings pénzügyi befektető tulajdonába került az Interfruct Cash and Carry áruházlánc, amely 2005 októberében került az SCD-csoport érdekeltségébe. A Népszabadság kérdésére az eladó cégnél nem tagadták: az értékesítés oka többek között az, hogy az üzletág eredményei jócskán elmaradtak a várakozástól.

Ugyanakkor, mutatott rá az SCD Holding Zrt. vezérigazgatója, Tomcsányi Gábor, ez a döntés jól illeszkedik a csoport profiltisztítási folyamatába, melynek célja a társaság két éven belüli tőzsdei bevezetése.

"Közel kétmilliárd forintot fektettünk az Interfructba, amellyel hosszú távú terveink voltak" - nyilatkozta Tomcsányi. A vezető azonban elmondta, hogy a gazdasági környezet változása olyan feltételeket teremtett, amely az Interfructtal kapcsolatos stratégia átgondolására késztette az SCD-t.

Míg 2005-ben a társaság forgalma hatvanmilliárd forint felett volt, addig a tavalyi üzleti évet már csak negyvenhétmilliárddal zárták. A legutolsó évben 7,4 százalékos volt a visszaesés. "A nagy diszkontláncok megjelenésével és erős piaci offenzívájával világossá vált számunkra, hogy a céget csak olyan további invesztíció árán lehet üzletileg hatékonnyá szervezni, amilyenbe mi már nem kívántunk belefogni, ezért döntöttünk az eladás mellett" - mondta a vezérigazgató a Népszabadságnak, arra azonban nem kívánt kitérni, hogy ez milyen nagyságrendet jelentett. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.