<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltójárművek összeszereléséről állapodott meg a Rábával - közölte a Rába Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Volvo részéről Stefano Chmielewski, a Renault Trucks Defense (RTD) vezérigazgatója és Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója, illetve Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója szállítási (keret)szerződést írt alá 2014. július 28-án, hétfőn Versailles-ban. A megállapodás három éves időtartamra tűzoltó gépjárművek összeszerelését célozza a magyar cég győri telephelyén - közölte a Rába a BÉT holnapján.

A megállapodás értelmében az RTD a négy ajtós, 6 illetve 7 üléses járműfülkét és a MIDLUM alváz komponenseit szállítja a Rábának.  Az olyan fő járműegységek, mint a futóművek és felfüggesztések a Rába saját gyártásában, míg a gépjárműfecskendő (tartály és szivattyú) egy hazai felépítményező cég által helyi hozzáadott értékként kerül beépítésre.

A jelentős hazai hozzáadott értékkel rendelkező gépjárművek RÁBA márkanév alatt kerülnek majd forgalomba.

mfor.hu