2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az egyszerűsített pályázati eljárásoknak köszönhetően eddig mintegy kétszáz pályázat nyert a január végén kiírt gazdaságfejlesztési program kis értékű eszközbeszerzési kiíráson - mondta Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Emlékeztetett arra, hogy január végén az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) első pályázati kiírásaiban meghirdetett 31 milliárd forintos keret mintegy felére, 15 milliárd forintra már jöttek be igények.

Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szakállamtitkára elmondta: gazdaságfejlesztésre további pályázati kiírások várhatók júniusban, illetve szeptemberben, és az idén várhatóan elindul az EU Jeremie-programja a kis- és középvállalkozások támogatására.

Bajnai Gordon elmondta, hogy a tapasztalatok alapján - a támogatási elvek fenntartásával - könnyítéseket vezetnek be a pályázati feltételekben, amelyek visszamenőleg is érvényesek lesznek.

Az egyik legfőbb változtatás az lesz, hogy az árbevétel-elvárás számítási módjában a pályázó vállalkozó választhat. A jelenlegi elvárás az, hogy a pályázat nyertese az éves árbevételét 8-15 százalék között növelje több éven keresztül az elnyert pályázati összeg révén. A változás az lesz, hogy a mindenkori hivatalos éves infláció feletti - vállalkozói kategóriától függően - 8-6-5-4 százalékos árbevétel emelkedést is lehet választani az elszámoláskor.

A kormánybiztos egyúttal kiemelte: továbbra is következetes elvárásokat kell érvényesíteni a gazdaságfejlesztési programoknál, mivel a vállalkozások támogatása nem egyenértékű a rászorultsági alapon történő támogatással, a piacgazdaság logikája szerint kell segíteni a vállalkozókat.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!