1p

Az idén 4 380 milliárd dollárt érhet el a vállalati összeolvadások értéke a világon, tavalyhoz képest 21 százalékos lesz a növekedés. Az adatot a Thomson Financial tette közzé.

Az európai fúziók értéke 1 781 milliárd dollárnyi lehet 2007-ben, a növekedés 35 százalékos. A növekedés elsősorban az első félévre esett, a második félévben már a pénzpiaci zavarok visszatartották a vállalatokat a hódításoktól, főleg Amerikában.

Az európai fúziók értéke részint emiatt meghaladja az amerikait (1 570 milliárd dollár), erre legutóbb 2002-ben volt példa. Az amerikai vállalat-összeolvadások, -bekebelezések idei értéke várhatóan 5,5 százalékkal marad majd a tavalyi alatt.

A fúziós üzletek menedzselésében a Goldman Sachs amerikai befektetési bank lett az első, megelőzve az ugyancsak amerikai Morgan Stanley csoportot, amely viszont Európában a Goldman elé került. A piac dobogós szereplője volt még az idén a Citigroup.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!