<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Victor Ponta román miniszterelnök jelenlétében avatták fel a Bosch új gyáregységét a Kolozsvártól 20 kilométerre fekvő Nemeszsukon (Jucu).

A cégcsoport autóvillamossági részlegéhez tartozó gyáregység 70 millió eurós befektetéssel jött létre. A 38 ezer négyzetméteres gyárcsarnokban 750 embert foglalkoztatnak majd.

A Tetarom 3 ipari parkban felavatott gyáregységben az autóiparban használatos elektronikus alkatrészeket, vezérlőegységeket gyártanak majd, amelyek a közlekedés biztonságát, az üzemanyag-fogyasztás csökkentését szolgálják. Úgyszintén a zsuki gyárban gyártják majd a villamos kerékpárok meghajtására használt eBike egységeket.

Victor Ponta miniszterelnök kiváló befektetésnek nevezte, hogy a román állam több mint 25 millió eurós (7,6 milliárd forintos) támogatással segítette a német társaság új gyáregységének a megépítését. Megemlítette, a Bosch azért jött Romániába, hogy maradjon, és újabb beruházásokkal terjeszkedjen.

A román kormányfő szerint az a tény, hogy a Bosch, a Daimler, a Deutsche Bank és más neves német társaságok befektetnek Romániában, a legjobb üzenet, amit az ország kaphat. Azt jelzi, hogy Románia vonzó ország.

Dirk Hoheisel, a Bosch csoport igazgatótanácsának tagja az üzemnyitás alkalmából elmondta, a társaság kelet-európai terjeszkedése növeli a cég versenyképességét. Hozzátette, céljuk a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele. Ehhez Kolozsvár a megfelelő helyszín, hiszen a város közlekedési csomópont, és egyetemi központ.

A Bosch csoport húsz éve telepedett meg Romániában. A bukaresti, temesvári, balázsfalvi és a Kolozsvár melletti egységeiben jelenleg 1700 alkalmazottat foglalkoztat.

A nemeszsuki Bosch üzem a cégcsoport autóvillamossági részlegéhez tartozik. A részleg 13 gyáregységében világszerte 24 ezer ember dolgozik.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.