2010. július 15. 02:04

Öt új modellel készül kirukkolni a következő években a legendás orosz autógyár. A fejlesztések a kisebbségi tulajdonos Renault közreműködésével valósulhatnak majd meg.

Új Lada modelleket ígér 2012-2013-ra az orosz AvtoVaz vezérigazgatója. Viktor Komarov a modellpaletta megújulásáról szólva elmondta: július 16-án lesz egy megbeszélés az AvtoVazban 25 százalékkal bíró Renault vezetőkkel, ahol megvitatják a konkrét fejlesztési terveket és a beruházásokat.

Az AvtoVaz öt új Lada-modell gyártását tervezi 2012-től Renault platformon, lecserélvén a régi, elavult típusokat, amelyek azonban egyelőre még igen jól fogynak Oroszországban. Nem utolsósorban a kiöregedett autók lecserélését célzó állami programnak köszönhetően idén júniusban 77 százalékkal nőtt a Ladák eladása az egy évvel korábbihoz képest, az első félévben 23 százalékos volt a tizenkét havi növekedés.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.