2010. április 29. 07:34

Új, zöldmezős, korszerű gyárat épít Szegeden Csányi Sándor, a Pick Szeged és a Sole-Mizo Zrt. tulajdonosa, írja a Délmagyarország. A több 10 milliárd forintos beruházás a két autópálya, az M5-ös és az M43-as csomópontjánál valósul meg.

Csányi Közép-Európa legkorszerűbb szárazáru- és feldolgozott húsipari termékgyártó kapacitását szeretné létrehozni Szegeden, mondta a lapnak Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A cél, hogy a cég feldolgozóegységei – és az új érlelőtorony is – egy telephelyen, egy korszerű gyárban legyenek, így hosszú távra stabilizálhatnánk a cégcsoport versenyképességét és piaci pozícióját. A beruházás kezdési időpontja az EU-tól elnyerhető támogatások függvénye.

Csányi Sándor 2005-ben vásárolta meg a Picket és a Solét: az előbbit a pécsi székhelyű Délhúson, az utóbbit a szintén pécsi Mizón keresztül. Egy évvel később, 2006-ban bekövetkezett a húsipari és a tejipari cégek fúziója.

A Pick és a Sole jelenlegi tulajdonosa a bankelnök befektetőcége, a Bonitás 2002 Zrt. által tavaly alapított Bonafarm Zrt., amely az ország egyik legnagyobb élelmiszergazdasági vállalatcsoportja. Tagjai közé tartozik a Picken és a Sole-Mizón kívül a Csányi Pincészet, a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi, valamint a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt., a Fiorács és a Tendre Kft., adja hírül a Délmagyarország.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.