Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Új InterCity vonatjáratokat állít forgalomba a MÁV Budapest–Sátoraljaújhely–Budapest, illetve Budapest–Kaposvár–Budapest között. A kísérleti jellegű kaposvári pluszvonat a diákok helyzetét könnyíti.

A Sátoraljaújhely-Miskolc–Budapest vasútvonalon - iskolai időszakban - vasárnaponként, Füzér InterCity vonat indul Sátoraljaújhelyről 16 óra 23 perckor Budapest Keleti pályaudvarra. Az eredetileg 16 óra 23-kor induló vasárnapi vonat emiatt egy órával később indul. Január 26-tól Budapest-Keleti pályaudvarról 18 órakor Sátoraljaúhelyre is megy IC iskolai időszakban, péntekenként. Emiatt a Keleti pályaudvarról Miskolcra 17.30 órakor induló gyorsvonat menetrendje módosul.

A Sátoraljaújhely-Miskolc-Budapest vonalon iskolai időszakban, szombatonként új, Zemplén InterCity vonat indul Sátoraljaújhelyről 6.23 órakor Budapestre - szintén január 26-tól. Új Sugovica InterCity vonat is indul Budapest-Déli pályaudvarról 11.50 órakor Bajára, ahová 15 órakor érkezik meg. Ez a vonat csak iskolai időszakban vasárnapi közlekedési rend szerint jár. A Baja-Szekszárd-Budapest vonalon közlekedő Sugovica InterCity vonat menetrendje megváltozik: Bajáról 15.39 órakor indul, Budapestre 18.38 órakor érkezik.

Budapest-Dombóvár-Kaposvár vasúti összeköttetése is javul: január 26-tól Kapos InterCity néven új vonatjárat szállítja az utasokat iskolai időszakban, péntekenként. Az IC Budapest-Déli pályaudvarról indul 13 óra 50 perckor, Kaposvárra 16 óra 55 perckor érkezik meg. Kaposvárról vasárnapi közlekedési rend szerint 16 órakor indul az IC Budapest-Déli pályaudvarra, ahová 19.03 órakor fut be. Január 28-tól kezdve a Kaposvárról Dombóvárra menetrend szerint 16 órakor induló InterPici vonat a Kapos InterCity közlekedési napjain nem közlekedik.

A kaposvári pluszvonat beállítását a város kérte a vasúttársaságtól - mondta Szita Károly polgármester. Szita Károly a hétvégenként tapasztalható, főleg a diákokat érintő zsúfoltság miatt kérte az új járatot. A város eyébként a kormányhoz is kéréssel fordult, hogy a Nemzeti Fejlesztési Tervben kiemelten szerepeltesse a Budapest és Gyékényes közötti vasútvonal rekonstrukcióját, amellyel elérhető lenne a vonatok óránként 160 kilométeres sebessége, ezáltal a három órás utazási idő negyven perccel rövidülne.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.