2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új ajánlatot tesz a Lufthansa a sztrájkot hirdető Ufo-szakszervezetnek, egyszeri 3 ezer eurót és két lépcsőben 3,4 százalékos béremelést kínálnak a légiutas-kísérőknek - közölte a társaság kedden.

A légitársaság igazgatósága arról döntött, hogy egyszeri kifizetésként 3 ezer eurót ajánlanak fel, és jövő év elejétől 1,7 százalékkal emelik minden Lufthansa légiutas-kísérő bérét, amelyet 2017-től további 1,7 százalékos emelés követ.

A légitársaság elfogadja a szakszervezet követelését a nyugdíjazással kapcsolatban: minden jelenleg állományban lévő légiutas-kísérő 55 éves korában nyugdíjba mehet és a jövő év elejétől belépők számára is "vonzó" nyugdíjazási rendszert biztosítanak. Álláspontjuk szerint ezzel minden szakszervezeti követelésnek eleget tesznek.

Az ajánlatról azonnali egyeztetést kezdeményeztek a szakszervezettel, hogy befejeződjön a múlt pénteken indított sztrájk. Ezzel párhuzamosan a Lufthansa költségproblémák miatt felülvizsgálja az ázsiai, afrikai és dél-amerikai útvonalait.

Az Ufo tájékoztatása szerint szerdán kiszélesítik a sztrájkot, és mindhárom bázisukról (Frankfurt, München, Düsseldorf) induló összes közép- és hosszútávú járat indulását megakadályozzák. Az akció válaszlépés arra, hogy a Lufthansa kedden keresetet nyújtott be a düsseldorfi és a darmstadti munkaügyi bíróságon, kérve, hogy minősítsék törvénytelennek a munkabeszüntetést.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!