2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Új autóbuszgyárat épít a magyar tulajdonban lévő Kravtex Kft. a cégcsoporthoz tartozó Kühne Zrt. területén, Mosonmagyaróváron.

A másfél milliárd forintot meghaladó beruházás révén a legkorszerűbb és a legnagyobb magyarországi autóbuszgyártási kapacitást hozza létre a cégcsoport, amely az idén 5,5 milliárd forintos konszolidált árbevétellel számol - mondta Krankovics István ügyvezető igazgató. Közlése szerint a közel 11 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot a jövő év elején adják át, a fejlesztés eredményeként jelentősen bővülő kapacitás akár 500 autóbusz gyártását is lehetővé teszi évente.

A Credo busz egyik forgalomba került példánya

A cégcsoport az idén 110 járművet - Credo csuklós, illetve szóló alacsonypadlós autóbuszt - értékesít 4 milliárd forint értékben. Rövidesen átadják az egyik Volán társaságnak az 500. Credo-buszt, amelynek mind a csuklós, mind a szóló változatát több napon át a BKV is tesztelte.

A 100 órás tesztelés bizonyította, hogy befogadóképessége folytán mindkét változat alkalmas nagyvárosi tömegszállításra is - hangoztatta az ügyvezető igazgató. Hozzátette: a hasonló típusú csuklósoknál 100 kilométeren 15-20 literrel kevesebb üzemanyagot fogyasztó, alacsony zajszintű Credókat a BKV jelenleg még nem használja Budapesten, ugyanakkor Nyugat- és Közép-Dunántúl több városában, köztük Tatabányán, Sopronban és Győrött, Komáromban és Mosonmagyaróváron már jól ismeri ezeket az utazóközönség.

A jövő évi értékesítési kilátásokat illetően Krankovics István úgy vélekedett: az autóbusz-felhasználó Volán társaságok körül sok a bizonytalanság, nem lehet tudni, hogy sor kerül-e a privatizációjukra, s ha nem, akkor kapnak-e támogatást az államtól. Emiatt nehéz megbecsülni, hogy milyen mértékben tudnak majd fejleszteni, az elöregedett autóbuszaikat újakra cserélni.

A Kravtex autóbuszait túlnyomórészt a hazai piacon értékesítik. A romániai export az idén indult meg, az első Credo már közlekedik a szomszédos ország útjain. A Kravtex másik tevékenységi köre a mezőgazdasági gépgyártás. A mezőgazdasági gépek piacát élénkítették az Európai Unió gépbeszerzési támogatásai - mutatott rá az ügyvezető igazgató. A hazai értékesítésen túl Ukrajnában és Oroszországban is gazdára találtak az idén a Mosonmagyaróváron gyártott mezőgazdasági gépek - tette hozzá a vezető.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!