2010. május 21. 16:34

A Siemens AG közép- és kelet-európai régiós vezetésének javaslatára és a Siemens Zrt. részvényeseinek döntése alapján 2010. május 20-tól Dale A. Martin kapott megbízatást a Siemens Zrt. élén. Az új elnök-vezérigazgató kinevezésével a vállalat felső vezetése nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberrel erősödött.

Dale A. Martin 2010. május 20-tól tölti be az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Az új vezető a szlovák Siemens gazdasági igazgatói székét cseréli a első számú magyar vezetői pozícióra. A tapasztalt siemenses vezető 1991 óta dolgozik a nemzetközi iparvállalatnál gazdasági felső vezetőként; korábban Japánban is tevékenykedett a Siemens AG egyik cégénél. A magyar vállalatcsoport működése sem ismeretlen számára, hiszen a kilencvenes években már több vezető állást is betöltött itt.

A magyar származására büszke, 53 éves, közgazdász végzettségű Dale André Martin amerikai és osztrák kettős állampolgár, magyar, német és angol nyelven folyékonyan beszél, továbbá társalgási szinten beszél franciául és kínaiul.

"Különösen nagy megtiszteltetés számomra, hogy éppen abban az évben vehetem át a vállalat hajójának kormányrúdját, amikor a Siemens 120 éve van jelen Magyarországon – hangsúlyozza az új elnök-vezérigazgató. – Tovább kívánom erősíteni a Siemens elkötelezett szerepvállalását Magyarországon, innovatív technológiai megoldások szolgáltatójaként, választ adva a 21. század kihívásaira".

A vezetőváltás oka, hogy az elmúlt három évben, az irányítása alatt bekövetkezett pozitív változásokat követően a korábbi vállalatvezető, Dr. Szentkuti László és a Siemens eltérő vállalatvezetési elképzeléseket fogalmazott meg a jövőre nézve.

Az új elnök-vezérigazgató, Dale A. Martin 2010. július 1-ével történő operatív hivatalba lépését követően a nyár folyamán veszi át teljes körűen jövőbeni feladatait, és szeptemberben nyilvános sajtóesemény keretében mutatkozik be.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.