<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A Siemens AG közép- és kelet-európai régiós vezetésének javaslatára és a Siemens Zrt. részvényeseinek döntése alapján 2010. május 20-tól Dale A. Martin kapott megbízatást a Siemens Zrt. élén. Az új elnök-vezérigazgató kinevezésével a vállalat felső vezetése nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberrel erősödött.

Dale A. Martin 2010. május 20-tól tölti be az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Az új vezető a szlovák Siemens gazdasági igazgatói székét cseréli a első számú magyar vezetői pozícióra. A tapasztalt siemenses vezető 1991 óta dolgozik a nemzetközi iparvállalatnál gazdasági felső vezetőként; korábban Japánban is tevékenykedett a Siemens AG egyik cégénél. A magyar vállalatcsoport működése sem ismeretlen számára, hiszen a kilencvenes években már több vezető állást is betöltött itt.

A magyar származására büszke, 53 éves, közgazdász végzettségű Dale André Martin amerikai és osztrák kettős állampolgár, magyar, német és angol nyelven folyékonyan beszél, továbbá társalgási szinten beszél franciául és kínaiul.

"Különösen nagy megtiszteltetés számomra, hogy éppen abban az évben vehetem át a vállalat hajójának kormányrúdját, amikor a Siemens 120 éve van jelen Magyarországon – hangsúlyozza az új elnök-vezérigazgató. – Tovább kívánom erősíteni a Siemens elkötelezett szerepvállalását Magyarországon, innovatív technológiai megoldások szolgáltatójaként, választ adva a 21. század kihívásaira".

A vezetőváltás oka, hogy az elmúlt három évben, az irányítása alatt bekövetkezett pozitív változásokat követően a korábbi vállalatvezető, Dr. Szentkuti László és a Siemens eltérő vállalatvezetési elképzeléseket fogalmazott meg a jövőre nézve.

Az új elnök-vezérigazgató, Dale A. Martin 2010. július 1-ével történő operatív hivatalba lépését követően a nyár folyamán veszi át teljes körűen jövőbeni feladatait, és szeptemberben nyilvános sajtóesemény keretében mutatkozik be.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.