2006. október 11. 14:51

2007. január 1-től Szarkándi János tölti be a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatói posztját a társaság tulajdonosai - a HeidelbergCement és a SCHWENK Zement - döntése értelmében.

Szarkándi János

Szarkándi János, aki jelenleg kereskedelmi és marketing vezérigazgatóként dolgozik a piacvezető cementipari vállalatnál, a nyugdíjba vonuló Oberritter Miklóstól veszi át a cégcsoport irányítását.

Szarkándi János 2007. január 1-től irányítja a magyarországi leányvállalatot a már elfogadott stratégiai elvek mentén. A szakember 1979-ben kezdte pályafutását a társaság beremendi gyárában, és különböző pozíciók betöltése után hat éve lett tagja a Duna-Dráva Cement menedzsmentjének, jelenleg kereskedelmi és marketing vezérigazgatóként dolgozik. Műszaki szakemberként többek között részt vett a társaság üzemeinek környezetvédelmi modernizálásában, az alternatív tüzelőanyagok alkalmazásának bevezetésében, az értékesítési tevékenység irányítójaként pedig sikereket ért el a piaci változások kezelésében.

Oberritter Miklós jelenlegi elnök 40 éve dolgozik a Duna-Dráva Cementnél, illetve jogelődjeinél és 1999 óta irányítja elnök-vezérigazgatóként a váci és a beremendi cementgyárat működtető vállalat tevékenységét. A távozó elnök-vezérigazgató meghatározó szereplője volt a váci és a beremendi cementgyár összevonásának, valamint az így létrejött társaság nagyvállalattá alakításának. Oberritter Miklós elnöke a Magyar Cementipari Szövetségnek, a hazai cementpiaci szereplők érdekvédelmi szervezetének is.

A német HeidelbergCement és a SCHWENK Zement tulajdonában lévő cégcsoport - amely a váci és a beremendi telephelyen évente több mint 2 millió tonna cementet állít elő - megközelítőleg 700 főt foglalkoztat országszerte.

Menedzsment Fórum