<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Nem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselői között a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a szerdai kollektív munkaügyi vitán. Az egyeztetést január 29-én, csütörtökön folytatják.

A VDSZSZ követeli, hogy kapjon minden vasutas 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, továbbá tíz százalék kiszervezési pótlékot kér a leányvállalatoknál visszamenőleg, illetve 2009-re hét százalékos bérfejlesztést.

A munkáltató közölte, hogy sem anyagi, sem jogi lehetőségük nincs a követelések teljesítésére.

Az egyeztetésen Bárány Balázs jelezte, ha nem tudnak megállapodni a munkáltatókkal, akkor folytatódik a sztrájk, de más módon, mint eddig.

Az MTI kérdésére válaszolva Bárány Balázs elmondta, hogy a VDSZSZ áttekintette az eddigi sztrájkok eredményét, a követelések erőteljesebb alátámasztása érdekében felmerült az eddigi sztrájktechnika megváltoztatásának lehetősége is, de a sztrájktechnikáról még nem született döntés.

Megjegyezte: a tulajdonost a decemberi 9 napos leállás sem bírta jobb belátásra. Szerinte a MÁV menedzsmentje bármelyik társaságnál hajlandó lenne a megállapodásra, mert látják, hogy ez az állapot romlásba sodorja a céget, viszont a tulajdonos még nem jutott el ennek a felismeréséig.

Bárány Balázs elmondta, hogy a VDSZSZ MÁV-Start választmánya a jövő héten értékeli a helyzetet. A MÁV-Startnál a múlt évben a 6,9 százalékos bérfejlesztés is korlátosan valósult meg, mert a munkaszerződések módosításával a cég munkavállalóit 3,5-4 százalékos keresetveszteség érte. Ez az összeg bérmaradványként a munkáltatónál megmaradt.

Bárány Balázs az MTI-nek elmondta: a VDSZSZ levélben kereste meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, és meghívta egy elnökségi ülésre, hogy a kialakult helyzetet próbálják rendezni.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.