<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Elkészült a BKV új járatritkítási tervezete, amely 1,14 milliárd forintnyi megtakarítást tartalmaz - közölte Budai László, a BKV közlekedési igazgatóságának főosztályvezetője kedden sajtótájékoztatón.

A főosztályvezető által "konszenzusos paraméterkönyvnek" nevezett dokumentumban foglaltak szerint szeptembertől 35 autóbusszal és tíz trolibusszal kevesebb közlekedne a fővárosban.

A tervezet kialakításakor az egyik legfontosabb szempont a viszonylatok összehangolása volt, mint például a Deák Ferenc téri metrók indulásának és érkezésének egyeztetése, vagy a 6-os és a 9-es autóbuszok vonalainak összekötése, amellyel így egyetlen, húsz kilométeres útvonalon teremtenének összeköttetést Óbuda és Kőbánya között - részletezte a főosztályvezető.

Jelentősebb változásokra a XXII. kerületben is lehet számítani, ahol "új viszonylatokat tártak fel", így például a Háros utcában is lesznek megállóhelyek.

Az új tervezetben járműbeszerzéssel nem számolnak, inkább átcsoportosításokkal bővítenék az alacsonypadlós autóbuszokkal lefedett útvonalakat - mutatott rá Budai László.

A legújabb tervezetet május 28-án tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága, amely az előző mintegy kétmilliárd forintos megtakarítást tartalmazó paraméterkönyvet további finomításra és egyeztetésre legutóbb nem fogadta el.

A főosztályvezető hangsúlyozta, hogy az új paraméterkönyv-tervezetet "intenzív egyeztetés-sorozattal alakították ki: a cég vezetősége a dokumentum kialakításába bevont civil, önkormányzati és szakszervezeti képviselőket is."

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.