3p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Biró Albert személyében újabb tapasztalt szakemberrel erősít a vállalat.

Bíró Albert

Az Invitel új kormányzati igazgatót nevezett ki a közelmúltban létrehozott Kormányzati Üzletág (hivatalosan Kormányzati Értékesítési Igazgatóság) élére Biró Albert személyében, aki több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hazai infokommunikációs piacon. A 36 éves szakember az utóbbi 6 évben a Novell Magyarország stratégiai projektvezetője, majd igazgatója volt, emellett több szakmai és társadalmi szervezet munkájában is aktív szerepet vállal. Az Invitelnél Biró Albert feladata lesz a vállalat kormányzati és közigazgatási szektorhoz köthető projektjeinek irányítása, valamint a cég e területre vonatkozó értékesítési stratégiájának kidolgozása. Az Invitel jelenleg is számos állami- és közigazgatási szereplőnek, köztük minisztériumoknak, országos hatáskörű szerveknek, kórházaknak, önkormányzatoknak, és állami vállalatoknak nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat országszerte. Az új kormányzati értékesítési igazgató kinevezésével a vállalat nem titkolt célja, hogy az eddigieknél is jobban tudja kezelni a nagymértékben átalakuló állam- és közigazgatási folyamatokat, igényeket és még hatékonyabban tudjon együttműködni a köztulajdonban álló gazdasági társaságok racionalizálását célzó törekvésekben.

Biró Albert, az Invitel új kormányzati értékesítési igazgatója a következőket emelte ki „A gyökeresen átalakuló állam- és közigazgatás okán olcsóbb, hatékonyabb és biztonságosabb infokommunikációs működésre van szükség a közszférában. Ehhez pedig további fejlesztéseket kell eszközölni az e-kormányzati megoldások és főképp az egészségügyi-, közlekedési-, oktatási informatika területén. Az Invitel a hazai viszonyokat ötvözi a legmodernebb nemzetközi technológiai megoldásokkal és szakértő partnerként a jövőben még eredményesebben részt kíván venni ebben a versenyben”.

Biró Albert 1999-ben végzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán műszaki menedzserként, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol előbb MBA, később Külgazdasági szakon közgazdász diplomát szerzett. Szakmai pályafutását 1998-ban kezdte az Ericsson Magyarország Kft.-nél majd az Invitel egyik elődvállalata, a PanTel Távközlési Rt. értékesítési menedzsere lett. Később az S&T Magyarország Kft. üzletágvezetőjeként tevékenykedett, majd 2005-ben került a Novell-hez, ahol előbb stratégiai projektvezetőként, majd 2008-tól stratégiai igazgatóként dolgozott egészen mostanáig. Biró Albert számos szakmai és civil szervezet munkájában vállal szerepet; 2003 óta elnökségi tagja a Rákóczi Szövetségnek, amely az ország egyik legnagyobb közhasznú társadalmi szervezete és felügyelő bizottsági elnöki pozíciót tölt be az Informatika a Társadalomért Egyesületben, mely többek között az infokommunikációs szakma éves nagy seregszemléjének, az Infotér Konferenciának is szervezője.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!