Peter Knoll Kölnben és Villingenben folytatta iskolai tanulmányait. Ezután az InterContinental láncnál helyezkedett el és különböző posztokat töltött be Londonban, Bahrainben és Shenzenben. A 80-as évek végén egy rövid ideig a német honvédelmi miniszter privát szakácsa volt Bonnban, áll a társaság közleményében.
1995-ben Knoll Rooms Division Managerként csatlakozott a Kempinski Hotel Corvinus csapatához, majd később átvette az értékesítési és marketingigazgatói feladatkört. Négy év múlva a londoni Hempel Hotelbe igazolt át. Később visszatért Közép-Kelet-Európába, ahol előbb Resident Manager lett a szentpétervári Grand Hotel Europe-ban, majd rövid időre visszatért Budapestre, ahol a Corinthia Grand Hotel Royal nyitását készítette elő. Innen került a tallini Hotel Schlösse és Hotel St. Petersburg vezetői székébe.
Somlyai Zoltán vendéglátóipari és idegenforgalmi végzettségét a szolnoki Gazdasági Főiskolán, a Nemzetközi Aranykulcs szervezet iskolájában és a reimsi Management School of Business Administrationban szerezte. Első munkahelye a budapesti Hotel Flamenco volt, ahol Bell boy-ként kezdett, majd később kinevezték Bell Captainné. A Kempinski Hotel Corvinusban egyre felelősségteljesebb pozíciókat kapott, először a recepción, később Front Office Managerként.
További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak.