<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kelet-Közép Európa első alárendelt hitelezéssel foglalkozó alapja, az Accession Mezzanine Capital (AMC) vásárolja meg Magyarország első kereskedelmi rádióját, a Danubius Rádiót. A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

Az Accession Mezzanine Capital megvásárolta a Danubius Rádió száz százalékos tulajdonrészét az egyik legnagyobb nemzetközi kockázati tőketársaságtól, az Advent Internationaltól, mely 2003 júniusában fektetett be a rádióba.

A vevő és az eladó jól ismerik egymást, hiszen az elmúlt években a Danubius Rádió mellett számos európai befektetést finanszíroztak közösen. Korábban, 2003 júniusában az AMC hitelfinanszírozással segítette az Advent International vezetőségét a Danubius Rádió kivásárlásában, áll a társaság közleményében.

"A Danubius Rádió kiváló befektetésnek számít, a rádiót irányító cég pénzügyileg stabil, valamint a rádió vezetősége szakmailag felkészült. A Danubius brand a hazai rádiós piac legerősebb márkájaként kiváló üzleti lehetőségekkel kecsegtet a most éledező digitális médiakörnyezetben is" – nyilatkozta a tranzakcióról Franz Hoerhager a Mezzanine Management Central Europe GmbH képviseletében, mint az alap tanácsadója.

"A cég operatív működésében a tranzakció semmilyen változást nem hoz majd. Mezzanine Management és a rádió menedzsmentje továbbra is a cég stratégiai értékének hosszú távú növelésén dolgozik majd. Ezt célozták az elmúlt évek dinamikus fejlesztései is, így közös feladat ezek folytatása" - nyilatkozott Bartucz László, a Danubius vezérigazgatója.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.