2008. január 31. 15:54

Kelet-Közép Európa első alárendelt hitelezéssel foglalkozó alapja, az Accession Mezzanine Capital (AMC) vásárolja meg Magyarország első kereskedelmi rádióját, a Danubius Rádiót. A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

Az Accession Mezzanine Capital megvásárolta a Danubius Rádió száz százalékos tulajdonrészét az egyik legnagyobb nemzetközi kockázati tőketársaságtól, az Advent Internationaltól, mely 2003 júniusában fektetett be a rádióba.

A vevő és az eladó jól ismerik egymást, hiszen az elmúlt években a Danubius Rádió mellett számos európai befektetést finanszíroztak közösen. Korábban, 2003 júniusában az AMC hitelfinanszírozással segítette az Advent International vezetőségét a Danubius Rádió kivásárlásában, áll a társaság közleményében.

"A Danubius Rádió kiváló befektetésnek számít, a rádiót irányító cég pénzügyileg stabil, valamint a rádió vezetősége szakmailag felkészült. A Danubius brand a hazai rádiós piac legerősebb márkájaként kiváló üzleti lehetőségekkel kecsegtet a most éledező digitális médiakörnyezetben is" – nyilatkozta a tranzakcióról Franz Hoerhager a Mezzanine Management Central Europe GmbH képviseletében, mint az alap tanácsadója.

"A cég operatív működésében a tranzakció semmilyen változást nem hoz majd. Mezzanine Management és a rádió menedzsmentje továbbra is a cég stratégiai értékének hosszú távú növelésén dolgozik majd. Ezt célozták az elmúlt évek dinamikus fejlesztései is, így közös feladat ezek folytatása" - nyilatkozott Bartucz László, a Danubius vezérigazgatója.

Menedzsment Fórum