2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új, ötezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít a kaposvári Videoton Elektro-PLAST Vállalat és Kft., s ezzel egyúttal további 200-250 embernek ad munkát - közölte Gerber András, a somogyi megyeszékhely legnagyobb foglalkoztatójának számító gazdasági társaság igazgatója szerdán, a beruházásról tartott tájékoztatón.

Elmondta, hogy a háztartási berendezéseket készítő új üzemcsarnokban európai színvonalú gyártó- és szerelőkapacitást kívánnak létrehozni.

A létesítmény összértéke mintegy egymilliárd forint: a gyártás már a nyáron elkezdődik, s ehhez kapcsolódóan a dolgozók felvétele is. Utóbbi folyamatosan, egészen a jövő tavaszig ütemezett munkálatok befejezéséig tart, közölte az igazgató.

Gerber András tájékoztatása szerint a háztartási cikkeket, műanyagalkatrészeket gyártó, 25 ezer négyzetméteren működő kaposvári cég jelenleg 850 embert foglalkoztat, termékeiket a világ minden tájára szállítják. A múlt évben 9 milliárd forint árbevétel értek el, a tervek szerint az idei ezt meghaladja.

Amennyiben a cég pályázik, úgy a most indult beruházással kapcsolatosan is támogatják a foglalkoztatottak számának növelését, "ugyanis az eddigi eredmények alapján látható, hogy érdemes segítséget nyújtani" - mondta Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.

A statisztikai adatokra hivatkozva közölte: az egy évvel ezelőttihez képest 40 ezer embernek van több állása. Ez az olyan beruházásoknak is köszönhető, mint amilyen már elkészült, illetve indul ebben a gyárban - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!