<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Műanyag-újrahasznosító üzemet tervez Tatabányán a győri Graboplast, a karácsonyra elkészülő létesítményben mélyfagyasztják, megőrlik és újra hasznosítják a vállalat PVC hulladékát - tájékoztatott a cégcsoport terveiről az elnök-vezérigazgató a Grabo Cégtükör vállalati lap legfrissebb számában.

Jancsó Péter elmondta, a PVC-t darabolás után folyékony nitrogénben üveg keménységűre fagyasztják, majd porrá őrlik. A port a gyártás során újra fel lehet használni. A beruházás évente 100-200 millió forint megtakarítást hozhat a cégnek. Sikeres működés esetén országosan kiépítenék a PVC-hulladék begyűjtési hálózatát.

Az üzemet karácsony előtt szeretnék átadni, jelenleg szükséges banki háttér megteremtése érdekében folynak tárgyalások, illetve a cég uniós támogatást is próbál szerezni az másfél milliárd forint közötti összegre becsült beruházáshoz - írta a Grabo Gégtükör.

MTI