<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sótonyi Gábor veszi át a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezetését a társaság felügyelőbizottságának csütörtöki döntése alapján. A Mavir a következő időszakban jelentős részben távközlésközpontú projekteket indít, az okos mérés bevezetése mellett a vállalat átviteli hálózatának irányítástechnikai korszerűsítését is tervezi - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A közlemény szerint a jövőben egyre fontosabbá válik a modern távközlési technológiák alkalmazása. A 21. századi villamosenergia-rendszer alapja az intelligens irányítás és a hatékonyan működő hálózat, mindkettő a legújabb telekommunikációs megoldásokra épül. A következő években az okos mérés hazai bevezetése és az átviteli hálózat irányítástechnikai korszerűsítése határozza majd meg a Mavir tevékenységét. Sótonyi Gábor eddig az MVM Csoport távközlési társasága, az MVM NET Zrt. gazdasági igazgatója volt.

A 40 éves szakember pályáját a pénzügyi szolgáltatási szektorban kezdte, majd távközlési területen, az Első Pesti Telefontársaság Nyrt.-nél helyezkedett el. Az MVM Csoporthoz a Nemzeti Innovációs Hivataltól került, és aktív szerepet vállalt az MVM Zrt. távközlési leányvállalatának elindításában, majd vezetésében.

Az új vezérigazgató a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett külgazdaság és vállalatértékelés szakirányokon, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogi szakokleveles közgazdászképzésen vett részt. Tárgyalási szinten beszél angolul - áll a közleményben.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.