<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Új vezetőt választott a cég élére a 22 tóparti önkormányzat tulajdonában lévő Balatoni Hajózási Zrt. éves rendes közgyűlése, egyben elfogadta a tavalyi, 6,58 milliárd mérlegfőösszeggel és 110,5 millió forint adózott eredménnyel zárt évről szóló jelentést, továbbá 50 millió forint osztalék kifizetéséről döntött.

Halmos Gábort Kollár József, a DRV Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. önkormányzati divíziójának volt vezetője váltja a vezérigazgatói poszton. Az igazgatóságban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t a jövőben Klemm József képviseli, aki a DRV Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, továbbá a Balatoni Halászati Zrt. vezérigazgatója.

A több mint 5 milliárd forintos tőkével, és mintegy 6 milliárd forintos vagyonnal rendelkező balatoni hajózási társaság tavaly 1,3 milliárd forintos forgalmat bonyolított. A közgyűlés által elfogadott idei üzleti terv a 2014-es, igen jó évnek számító utasforgalom csekély visszaesésével, és mégis árbevétel növekedéssel számol.

Halmos Gábor, a leköszönő vezérigazgató indoklása szerint a tapasztalat az, hogy az utasok egyre hosszabb és drágább utakra váltanak jegyet. Az idei tervekben szerepelnek egyebek közt hajófelújítások, kikötőfejlesztések, újabb gyorshajójárat és közel 70 millió forintos adózás előtti eredmény elérése.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.