Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Menedzsmentváltást jelentettek be a Diákhitel Központ Zrt.-nél, a jövőben Bugár Csaba tölti be a vezérigazgatói posztot.

A Diákhitel Központ Zrt. tulajdonosa a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 2010. július 8-án Bugár Csaba személyében új vezérigazgatót nevezett ki a Társaság élére, aki egyben az Igazgatóság jogkörét is gyakorolja.  A tulajdonos az új vezetőtől az üzleti/ stratégiai irányok meghatározását, költséghatékony működést vár el. Ennek egyik első lépése, hogy a Társaság menedzsmentje két szakemberrel bővült. Dr. Nagy Zoltán és Lovas Attila vezérigazgató-helyettesként támogatják a vállalat célkitűzéseinek megvalósítását.

A Diákhitel Központ Zrt. a hallgatói hitelrendszer működtetésére és a hallgatói hitelek folyósítására létrehozott „non-profit” jellegű szervezet. A vállalat cégszerkezetében, szervezeti felépítésében jelenleg bekövetkezett változásokat a cég alaptevékenysége, a vállalat összlétszáma és struktúrája indokolta. A két vezérigazgató-helyetteshez tartozó területek közvetlenül támogatják a vezérigazgatóhoz rendelt Igazgatóságok munkáját (ezek stratégiai területek, marketing és kommunikáció, kontrolling). Lovas Attila az üzleti területet irányítja, míg dr. Nagy Zoltán a mindezt kiszolgáló jogi és IT feladatokat tartja kézben. Az új vezérigazgató-helyettesek komoly államigazgatási és üzleti/vállalati tapasztalattal rendelkeznek.

Az 51 éves új vezérigazgató, Bugár Csaba üzemgazdász, közgazdász diplomát szerzett. Pályakezdőként a Magyar Hitel Bank Rt.-nél dolgozott 5 évig, majd a Portfolió Bank Rt., a Hitelgarancia Rt. és az ABN AMRO Bank Rt. következtek, amelyekben már vezetői pozíciókat töltött be. Irányította a Magyar Követeléskezelő Rt.-t, majd a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt. vezérigazgatójaként aktívan részt vállalt a két budapesti tőzsde integrációs folyamatának megteremtésében. 2006 és 2010 között pénzügyi és befektetési szolgáltatásokkal, valamint ingatlanfejlesztéssel és hasznosítással foglalkozó cégeknél töltött be vezető tisztségeket.

Lovas Attila villamos üzemmérnök végzettségű, majd befektetéselemzői diplomát és tőzsdei szakvizsgát szerzett. 1989–1994 között a Budapesti Elektromos Műveknél kezdte szakmai pályafutását. Ezt követően a Budapesti Árutőzsde osztályvezetőjeként, 1999-től ügyvezető igazgatóhelyetteseként, majd 2003-tól vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. 2006-tól a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatói tanácsadója, majd 2008-tól a Kereskedési Igazgatóság igazgatója volt. Középfokú angol üzleti nyelvvizsgával rendelkezik.

Dr. Nagy Zoltán jogi doktori diplomát a József Attila Tudományegyetemen szerzett, a jogi szakvizsgát 1983-ban tette le. 1981–1985 között bírósági fogalmazóként, majd a budapesti XX. és XXI. Kerületi Bíróságon bíróként dolgozott. 1985–1987 között beosztott bíró az Igazságügyi Minisztériumban, 1988-ban kormánytanácsos a Gazdaságpolitikai Kormánybizottság titkárságán. 1989–1992 között az Igazságügyi Minisztérium Törvényelőkésztő Főosztályán osztályvezető, majd az Igazságügyi és Kodifikációs Főosztály főosztályvezetője. 1992–2010 között a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-nél jogi igazgató, majd vezérigazgató-helyettes.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.