<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

2012. január 9-étől új vezérigazgató vezeti az Invitelt. Az új vállalatvezető, David McGowan 8 év után váltja Martin Lea-t.

David McGowan

Az Invitel tele- és infokommunikációs szolgáltató vállalat bejelentette, hogy 2012. január 9-étől David McGowan váltja vezérigazgatói székében Martin Lea-t, aki a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemond.

Martin Lea 2004 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a magyarországi székhelyű Invitelnél, ahol feladata volt a telekommunikációs szektorban történt jelentős piaci konszolidáció irányítása és a vállalat ennek megfelelő átalakítása. A zökkenőmentes és hatékony átmenet biztosítása érdekében Martin Lea 2012 első negyedévében Magyarországon marad, tanácsadóként segítve a vállalat munkáját.

David McGowan kinevezésével az Invitel a hazai lakossági tele- és infokommunikációs piacon betöltött pozícióját kívánja tovább erősíteni. David McGowan az Invitel élére történő mostani kinevezése előtt hosszú és igen sikeres karriert futott be az európai média- és távközlési szektorban. 1999 óta felsővezetői pozíciókat töltött be olyan vezető kábelszolgáltatóknál, mint a svájci Cablecom vagy a németországi Unity Media. A szolgáltató cégeknél szerzett tapasztalatain túl David McGowan komoly ismeretekkel rendelkezik a televízió- és tartalom-szolgáltatások terén is – mielőtt 1999-ben Európába érkezett, felsővezetőként dolgozott ezekben az iparágakban.

Szintén az Invitel lakossági piacon betöltött pozíciójának erősítése céljából nevezték ki az elmúlt év végén a lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesének Stephen Wright-ot, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a kábeles és vezetékes távközlés terén. Stephen Wright az Invitelhez történt csatlakozása előtt a máltai Melita Csoport (egy 4-play kábel-társaság) vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően pedig 6 évig dolgozott Svájcban a UPC Cablecom elnök-helyetteseként, illetve korábban a Sunrise operatív igazgatójaként.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.