<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A PSZÁF november 11-i határozatában jóváhagyta Yann Armand Ménétrier vezérigazgatói kinevezését a Groupama Biztosító élére.

Yann Ménétrier

Ménétrier 2008. július 1-től irányítja az OTP Garancia Biztosítót vezérigazgatóként, mostantól a Groupama Biztosító Zrt. első számú vezetője, valamint ügyvezetője is. Yann Armand Ménétrier 20 éves biztosítói üzletági tapasztalatokkal rendelkezik, és 1988 óta áll a Groupama alkalmazásában.

Az 55 éves új vezérigazgató agrármérnök (ESNA Montpellier) diplomáit az l’Institut Technique de Banque, valamint a DESAMA intézetekben szerezte, és karrierjét a Credit Agricole-nál kezdte, ahol kilenc évig dolgozott különböző vezetői beosztásokban.

1988-ban helyezkedett el a Groupama Sud Ouest-nél (a Groupama dél-nyugati kasszája Franciaországban) fejlesztési igazgatóként, majd 1995-ben biztosítási vezérigazgató-helyettesi kinevezést kapott. 1997-ben került a Groupama Centrale Caisse-hez (a Groupama központi kasszája Franciaországban), ahol az ő vezetésével hozták létre az értékesítési igazgatóságot.

2001-ben banki projekt igazgatóként aktívan részt vett a Groupama Bank létrehozásában. 2004-ben a Groupama SA értékesítési igazgatója lett, majd 2007-től az egyéni vagyonkár-biztosítások szakigazgatóságát vezette, áll a társaság közleményében.

További karrier híreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum