2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Suzuki Zrt. vezetői testülete új vezérigazgató-helyettesi pozícióval bővült, a posztot Hisashi Takeuchi tölti be - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A kinevezéssel egyidejűleg Fórián István vezérigazgató-helyettes novembertől távozik posztjáról, utódlásáról hamarosan döntenek. Az újonnan létrehozott pozíció célja, hogy a vállalat vezetői tevékenységeit lefedje, különös tekintettel az exportra és a társadalmi kapcsolatokra.

Az új vezérigazgató-helyettes októberben csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. vezetői testületéhez, Japánban a Suzuki Motor Corporation központjában a vezérigazgatói titkárságot vezette. A cégtől távozó Fórián István, aki 1999-ben érkezett a Magyar Suzukihoz, és vezérigazgató-helyettesként kormány- és iparági kapcsolatokért felelt, az ITD Hungary-nál stratégiai és hálózati igazgatóként folytatja pályafutását. A Suzukinál betöltött pozíciójának utódlásáról hamarosan dönt a cégvezetés.

Az esztergomi Suzuki gyárban az év első hat hónapjában 112.072 gépkocsi készült, a teljesítmény 145 százalékkal nőtt 2006 azonos időszakához képest. Az eladott gépjárművek száma meghaladta a 116 ezer darabot, ezzel a Suzuki kumulált hat havi belföldi piaci részesedése 18 százalék volt - mondta Isao Ozawa, a Magyar Suzuki vezérigazgatója korábban.

A Magyar Suzuki Zrt. az idén 50 milliárd forintot fordít beruházásra, a vállalat adta a magyar export 2,2 százalékát 2006-ban.

További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!