1p

Az új-zélandi Fletcher AHI Roofing építőipari cég Várpalotán húszmillió dollár beruházásával fém tetőfedő lemezeket gyártó üzem építését tervezi - írta a New Zeland Herald internetes honlapja.

A várpalotai önkormányzat a hétfői rendkívüli közgyűlésén hozzájárult a beruházáshoz, és az erről szóló megállapodást a jövő héten írják alá - válaszolta Bakonyvári Melinda, az önkormányzat szóvivője az MTI kérdésére.

Az új-zélandi lap szerint a Fletcher 5,4 hektár területen építi fel a gyárat, amelynek 2009-es átadása után bezárja nagy-britanniai nagykereskedelmi bázisát. A várpalotai üzem száz dolgozót foglalkoztat majd.

A cég Szlovéniában is tájékozódott beruházási lehetőségekről, de a jobb feltételek miatt Magyarországot választotta - írja a New Zeland Herald.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!