2012. július 12. 07:45

Az autógyár egy 39 éves üzemet zár be Franciaországban.

Európa második legnagyobb autógyára az egyik franciaországi üzeme bezárása mellett határozta el magát. Ezzel a lépéssel újabb 3600 fő elbocsátása került kilátásba, amivel 9600 főre növekszik a tervezett elbocsátások száma. Emlékeztetőül: korábban még 6000 főről szólt a cég közleménye.

A Peugeot az Aulnay-ban található, immár 39 éve működő gyárát fogja bezárni a csütörtökön kiadott nyilatkozat szerint, a rennesi gyárában pedig alacsonyabb fokozatra "állítja" a termelés intenzitását, hogy csökkentse a működési költségeket. A cég első féléves jelentése szerint ugyanis 700 millió euróra rúg a Peugeot üzemi vesztesége.

A közleményt követően a cég a korábbi 5 százalék helyett már 8 százalékos visszaesésre számít a megrendelésekben.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.