<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lassan már nem lesz olyan tétel, melyet ne kellett volna módosítani az eredetiekhez képest. Most a Császár-Komjádi uszoda felújítására megkötött szerződést kellett ismét módosítani.

A nyáron megrendezett vizes világbajnokság miatt több budapesti uszoda is felújításon ment át. A Császár-Komjádi Uszoda felújítására tavaly november 8-án kötötték meg a szerződést az Épkar Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. párosával nettó 3,3 milliárd forintért.

A végösszeg viszont ma már több százmilliárddal magasabbra rúg ennél. Július 20-án 428 millióval ugrott meg a számla, arra hivatkozva, hogy a kivitelezési munkák során

"az épület műszaki állapotából fakadó, a szerződés szerinti munkák elvégzése miatt a műszaki tartalom változtatása és mindezek megrendelése vált szükségessé, amelyet oly módon kell elvégezni, hogy a vizes világbajnokság megrendezését követően az üzemeltetési feltételek figyelembe vételével a hasznosítási lehetőségek bővülését is eredményezze".

(Fotó: MTI)

Mindez azonban kevés volt, hiszen most újabb 70 millió forinttal drágult a Császár-Komjádi kivitelezése, így jelenleg a beruházás már 3,82 milliárd forintnál jár. Érdekesség azonban, hogy a módosítás indoka nem sokban tér el a júliusitól. Most azt írják:

"A kivitelezési munkák során előre nem látható, az épület műszaki állapotából fakadó, a Szerződés szerinti munkák elvégzése miatt a műszaki tartalom változtatása és mindezek megrendelése vált szükségessé, amelyet oly módon kell elvégezni, hogy a vizes világbajnokság megrendezését követően az üzemeltetési feltételek figyelembe vételével a hasznosítási lehetőségek bővülését is eredményezze."

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.