<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) újra megsemmisítette az M9 autóút 51. és 54. számú főutak közötti szakaszának kivitelezésére indított közbeszerzési eljárást, az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. újra értékeli a tendert - közölte a NIF kedden az MTI-vel.

A NIF Zrt., mint ajánlatkérő március 31-én indított nyílt közbeszerzési eljárást az M9 autóút 51. és 54. számú főutak közötti szakaszának kivitelezésére. A felhívásra 10 ajánlat érkezett. A NIF a GRANIT Hungária Kft.-t nyilvánította nyertesnek az augusztus 5-én megtartott eredményhirdetésen.

A döntést a Közbeszerzési Döntőbizottságnál a tenderen részt vevő egyik ajánlattevő megtámadta, így nem kerülhetett sor a szerződés megkötésére. Jogorvoslati eljárás indult, ennek eredményeképpen a KDB újra értékeltette az ajánlatkérővel a pályázatokat. A NIF Zrt. az újraértékelés után is a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást nyújtó GRANIT Hungária Kft. pályázatát találta a legjobbnak. Az újbóli eredményhirdetésre október 9-én került sor.

A korábbi jogorvoslati eljárást indító ajánlattevő október 19-én ismételten jogorvoslati kérelemmel fordult a KDB-hez. A jogorvoslati eljárásban a szerződéskötést a KDB nem tiltotta meg, így a NIF a nyertesként kihirdetett ajánlattevővel szerződést kívánt kötni. A GRANIT Hungária Kft. november 2-án kelt levelében arról tájékozatta a NIF Zrt.-t, hogy az eredeti szerződéses feltételekkel nem kíván szerződést kötni, ezért az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárást szerződéskötés nélkül lezártnak tekintette.

A KDB a jogorvoslati eljárást lefolytatta, a kérelmet elbírálta, határozatát november 18-án meghozta. A KDB a kérelmező által benyújtott dokumentumokból megállapította, hogy a nyertesként kihirdetett ajánlattevő, azaz a GRANIT Hungária Kft. meghatalmazott képviselőjének már nem volt képviseleti joga az ajánlat fenntartásáról szóló nyilatkozat, valamint a hiánypótlás benyújtásakor, ezért a KDB az ajánlat érvénytelenségét állapította meg. Így az ajánlatkérő eljárást lezáró döntését megsemmisítette a döntőbizottság.

Az eljárásban az ajánlatkérőt nem marasztalta el a KDB. A határozat értelmében új döntést hoz a NIF, erről annak megtörténtekor ad tájékoztatást.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.