2008. augusztus 26. 14:09

Lezárta az Electronic Data Systems Corporation (EDS) 13,9 milliárd dolláros felvásárlását a Hewlett-Packard (HP) számítógép- és nyomtatógyártó.

A vevő cég azt reméli, hogy az ügylet révén eredményesebben tud majd szembeszállni riválisával, az IBM-mel - számol be a Reuters.

A HP egyébként mindössze hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy a magánkézben lévő, vezeték nélküli hálózatokat telepítő Colubris Network Inc.-t is felvásárolja. Az ügylet után a felvásárolt vállalat termékeit a ProCurve Networking termékportfolióba integrálja az amerikai cég.

Tavaly év végén a HP az izraeli NUR Macroprinters Ltd. ipari nyomtatógyártót vásárolta fel 117,5 millió dollárért.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.