TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A washingtoni kormányzat bejelentette csütörtökön, hogy újabb, 7,5 milliárd dolláros mentőcsomagot ad a General Motors és a Chrysler autógyártók ügyfeleit és partnereit hitelező GMAC (General Motors Acceptance Corp.) vállalatnak.

A GMAC a General Motors ügyfeleinek - vásárlóinak és autókereskedőinek - egyik legfőbb finanszírozója volt, de az Obama-kormányzat nemrégiben megbízta a csődeljárás alatt lévő Chrysler ügyfeleinek hitelezésére is. A jelzáloghitelező az utóbbi hónapokban komoly veszteségeket könyvelt el, és súlyos helyzetbe került részben az autóeladások megcsappanása miatt.

A GMAC már kapott mintegy 6 milliárd dolláros mentőövet a kormánytól. Timothy Geither pénzügyminiszter csütörtöki közleményében rámutat, hogy részben az autópiaci hitelezés szűkülése miatt történelmi válságba sodródott az amerikai autóipar. A mostani ügylet révén megbízható pénzügyi forráshoz jutnak az autókereskedők és gépkocsi vásárlását tervező ügyfelek - tette hozzá a pénzügyminiszter.

A tranzakció révén az amerikai állam 35,4 százalékra növeli tulajdoni részét a GMAC-ben.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.