1p

A washingtoni kormányzat bejelentette csütörtökön, hogy újabb, 7,5 milliárd dolláros mentőcsomagot ad a General Motors és a Chrysler autógyártók ügyfeleit és partnereit hitelező GMAC (General Motors Acceptance Corp.) vállalatnak.

A GMAC a General Motors ügyfeleinek - vásárlóinak és autókereskedőinek - egyik legfőbb finanszírozója volt, de az Obama-kormányzat nemrégiben megbízta a csődeljárás alatt lévő Chrysler ügyfeleinek hitelezésére is. A jelzáloghitelező az utóbbi hónapokban komoly veszteségeket könyvelt el, és súlyos helyzetbe került részben az autóeladások megcsappanása miatt.

A GMAC már kapott mintegy 6 milliárd dolláros mentőövet a kormánytól. Timothy Geither pénzügyminiszter csütörtöki közleményében rámutat, hogy részben az autópiaci hitelezés szűkülése miatt történelmi válságba sodródott az amerikai autóipar. A mostani ügylet révén megbízható pénzügyi forráshoz jutnak az autókereskedők és gépkocsi vásárlását tervező ügyfelek - tette hozzá a pénzügyminiszter.

A tranzakció révén az amerikai állam 35,4 százalékra növeli tulajdoni részét a GMAC-ben.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!