2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb három évre, 2014 májusáig Kovács Árpádot, a Szegedi Tudományegyetem tanárát, az Állami Számvevőszék korábbi elnökét választotta elnökévé a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) tisztújító küldöttközgyűlése pénteken - közölte az MKT.

A társaság alelnöke Balázs Péter, a CEU professzora, volt külügyminiszter, az Európai Bizottság korábbi tagja; Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, volt jegybankelnök; Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója és Török Ádám akadémikus, a Pannon Egyetem egyetemi tanára.

A fennállásának 117. évét ünneplő Magyar Közgazdasági Társaság tagjainak száma csaknem 5 ezer fő. A társaság területi szervezetei az ország 15 megyéjében és két megyei jogú városában működnek, emellett pedig a tagok 13 országos szakmai szakosztály munkájában vehetnek részt.

Az MKT legfontosabb éves rendezvénye a közgazdász-vándorgyűlés: a magyarországi közgazdász-társadalom legnagyobb éves rendezvényének - sorban már a 49-diknek - az idén Pécs ad otthont szeptember 29. és október 1. között.

A társaság kiemelt figyelmet fordít a határokon túl élő magyar közgazdászokra is, szoros kapcsolatot ápol mind a romániai, mind a vajdasági, mind pedig a felvidéki magyar közgazdász társaságokkal.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!