<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Várhatóan a jövő héten írják alá a befektetői szerződést Sanghajban a Vas megyében épülő kereskedelmi repülőtérről, mely mellé logisztikai és ipari bázist is terveznek - mondta Barta Balázs, a projektet előkészítő Sia-Port Kft. munkatársa pénteken sajtótájékoztatón Szombathelyen.

Barta Balázs elmondta, a repülőtér beruházói között hazai és távol-keleti cégek vannak, és számítanak a magyar állam szerepvállalására is. A közel 60 milliárd forint értékű beruházás, két hónapon belül elkezdődhet, a repülőteret várhatóan 2012-ben helyezik üzembe.

Barta Balázs hozzátette, az általuk előkészített projekt túlmutat a kereskedelmi repülőtér létesítésén, logisztikai és ipari beruházásokat is terveznek, amelyek több mint ezer munkahelyet hoznak létre Vát és Porpác környékén.

A repülőtér saját infrastruktúrával rendelkezik majd, szennyvízrendszeréhez a közeli települések is csatlakozhatnak. A projekt rendelkezik a szükséges szakhatósági engedélyekkel és az érintett önkormányzatok hozzájárulásával is, és élvezi a magyar kormány, személyesen Kiss Péter kancelláriaminiszter támogatását.

A befektetői csoport az üzemeltetésre részvénytársaságot alapít, a közel 600 hektáros területet az érintett önkormányzatok bocsátják rendelkezésre, az ingatlanokat ezekben a hetekben vásárolják fel. Barta Balázs a jövő hét közepére ígért bővebb tájékoztatást.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.