3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az SAP Hungary Kft. 4 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását mutatta be, amelynek eredményeként további munkahelyek létesülnek a magas hozzáadott értéket képviselő hazai informatikai ágazatban.

Magyarország egyre közelebb jut ahhoz, hogy az informatika és a digitális fejlesztések területén is betöltse az adottságainak megfelelő szerepet – jelentette ki Varga Mihály az SAP Hungary Kft. újabb, mintegy négymilliárd forintból megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.

Az elmúlt években elért komoly gazdasági eredmények a vállalkozói szféra, a munkavállalók és a kormány közös sikerét jelentik – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta, a gazdaság lendületének megőrzéséhez új megoldásokra van szükség, hiszen a ma már nemzetközi szinten is elismert eredmények ellenére még számos megoldandó feladat előtt áll az ország. A kormány ezért támogatja magasabb hozzáadott értéket előállító ágazatokat és a kutatás-fejlesztési tevékenységet – mondta a szakminiszter, kiemelve, hogy a foglalkoztatás területén elért eredmények mellett is egyre sürgetőbb feladattá vált a megfelelő szaktudással rendelkező munkavállalók arányának emelése. A tárcavezető elengedhetetlennek nevezte a munkabérek további növekedését.

A kabinet elkötelezett abban, hogy folytassa a beruházásokat ösztönző és a növekedést támogató gazdaságpolitikát, illetve továbbra is komoly hangsúlyt helyez az innováció-vezérelt, az új technológiákat alkalmazó ipari termelés további térnyerésének elősegítésére – szögezte le a szakminiszter. Magyarország újraiparosítási programjában, az Irinyi Tervben a fejlesztendő ágazatok között kitüntetett helyet foglal el az infokommunikációs szektor.

Ablonczy Balázs, a SAP Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte: a nemzetközi szoftver cég jó befektetési területnek tartja Magyarországot, az év elején indított 4 milliárd forintos új beruházásuk erősíti az SAP 3 milliárd forintos korábbi befektetését, a globális felhőinformatikai támogató központ létrehozását Budapesten.

Az SAP Hungary Kft. az elmúlt három évben megduplázta magyarországi alkalmazottainak számát, és több mint 900 magasan képzett munkavállalót foglalkoztat. A Graphisoft Parkban meglévő 8800 négyzetméter iroda mellé épülő 5500 négyzetméteres új irodaház 2017 elejére készül el, és a 4 milliárd forintos beruházással 250 új munkahely jön létre, amelynek egy részét már betöltötték - mondta Ablonczy Balázs.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!