2014. október 13. 19:10

Az index tulajdonosa, a CEMP felvásárolta a port.hu-t kiadó LS Média Network-öt.

A Közép-Európai Média (CEMP) csoport megvásárolta és médiaportfóliójába illeszti a Libri-Shopline média üzletágát, a PORT, a Fidelio és a Bóbita kiadványok, valami számos márkamagazin kiadásával foglalkozó LS Média Network-öt - közölte a CEMP.

A közlemény szerint a CEMP az LS Media Network Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvételével jelentős lépést tett pozíciójának megerősítésére az internetes tartalomszolgáltatás területén. A CEMP - amely az Index.hu tulajdonosa is - a most vásárolt kulturális kiadványok segítségével a hír- és gazdaság profilú internetes kiadványok mellett a kulturális tájékoztatásban is a legerősebb hazai szereplők közé került.

Az eladó, a Libri Kft. - amely a Libri-Shopline leányvállalata - a tranzakciót a társaság korábbi beszámolójában szereplő könyvszerinti érték közeli áron hajtja végre, így a médiaüzletág eladása a cégcsoport értékére és a Libri-Shopline Nyrt. részvényeinek értékelésére semleges hatású - írták.

A közlemény szerint az eladás nem érinti a Libri-Shopline és az LS Media Network Kft. közötti stratégiai együttműködést. A Budapesti Értéktőzsde "T" kategóriájában szereplő Libri-Shopline Nyrt. az SQ Invest és a CEMP csoport közös, többségi tulajdonában van.

A közelmúltban egy másik jelentős tranzakció is történt a hazai online piacon, gazdát cserélt a profession.hu. Az álláskereső portál korábban a Sanoma online porfóliójának ékköve volt, ám miután a finn tulajdonosok eladták a magyar kiadóvállalatot, annak új tulajdonosai megváltak az egyik értékes site-tól.

MTI/mfor.hu