2014. október 13. 19:10

Az index tulajdonosa, a CEMP felvásárolta a port.hu-t kiadó LS Média Network-öt.

A Közép-Európai Média (CEMP) csoport megvásárolta és médiaportfóliójába illeszti a Libri-Shopline média üzletágát, a PORT, a Fidelio és a Bóbita kiadványok, valami számos márkamagazin kiadásával foglalkozó LS Média Network-öt - közölte a CEMP.

A közlemény szerint a CEMP az LS Media Network Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvételével jelentős lépést tett pozíciójának megerősítésére az internetes tartalomszolgáltatás területén. A CEMP - amely az Index.hu tulajdonosa is - a most vásárolt kulturális kiadványok segítségével a hír- és gazdaság profilú internetes kiadványok mellett a kulturális tájékoztatásban is a legerősebb hazai szereplők közé került.

Az eladó, a Libri Kft. - amely a Libri-Shopline leányvállalata - a tranzakciót a társaság korábbi beszámolójában szereplő könyvszerinti érték közeli áron hajtja végre, így a médiaüzletág eladása a cégcsoport értékére és a Libri-Shopline Nyrt. részvényeinek értékelésére semleges hatású - írták.

A közlemény szerint az eladás nem érinti a Libri-Shopline és az LS Media Network Kft. közötti stratégiai együttműködést. A Budapesti Értéktőzsde "T" kategóriájában szereplő Libri-Shopline Nyrt. az SQ Invest és a CEMP csoport közös, többségi tulajdonában van.

A közelmúltban egy másik jelentős tranzakció is történt a hazai online piacon, gazdát cserélt a profession.hu. Az álláskereső portál korábban a Sanoma online porfóliójának ékköve volt, ám miután a finn tulajdonosok eladták a magyar kiadóvállalatot, annak új tulajdonosai megváltak az egyik értékes site-tól.

MTI/mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.