2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy-két éven belül igazi verseny alakulhat ki a magyarországi kávézóláncok között. A legújabb hír, hogy magyar mester franchise-partnert keres a máltai központú Café Jubilee, írja a Világgazdaság.

A Café Jubilee étterem- és kávéhálózatot 1998-ban három testvér alapította. A hazai látogatók leginkább pubnak neveznék az éttermet, amely az angol és ír vendéglők mintájára készült, főként a közép- és felső osztálybeli vendégek számára.

A jogtulajdonosoktól szerzett értesülés szerint egy-egy vendéglátóhelynek minimum 110 négyzetméteresnek kell lennie. Egy ekkora helyiség beruházási költsége 80 ezer euró körül van. Egy egység nyitásának joga 40 ezer euróba kerül. Ezzel az átvevő opciót is szerez a mesterjog későbbi megvásárlására.

A Café Jubilee magyarországi étlapjára a tervek szerint 60 százalékban máltai, 20 százalékban a magyar konyhának leginkább megfelelő és 20 százalékban egyéb nemzetközi fogásokat kívánnak felvenni.

Feltehetően nem a máltai hálózat lesz az utolsó, amely belép a magyar piacra. A legtöbben a nagyágyú amerikai Starbucks megjelenését várják - már több éve. Egy idei közlés szerint a Pizza Hut és a KFC gazdája, az AmRest megállapodott az amerikai kávézólánccal, s állítólag 2008-ban már lesz igazi Starbucks Budapesten is, számol be a Világgazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!