2013. február 12. 04:01

A PSA Peugeot Citroen francia járműgyártó négy napra leállítja a termelést szlovákiai üzemében márciusban, miután februárban is négynapos kényszerszünetet tartottak az alacsony kereslet miatt.

A PSA Peugeot Citroen szóvivője hétfőn azt mondta, hogy "nem változott a helyzet a piacon, nincs jele a javulásnak az Európai Unióban". Helyi lapértesülések szerint a PSA 3500 alkalmazottja a termelés februári és márciusi leállítása idején bérének 65 százalékát kapja meg.

A PSA Nyugat-Szlovákiában található üzemében rekordszámú, 215 ezer autót szereltek össze tavaly. Szlovákiában tavaly összesen 900 ezer autót állítottak elő, ami szintén rekordnak számít. A PSA Peugeot Citroen mellett a német Volkswagen és a dél-koreai Kia gyárt járműveket Szlovákiában.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.