2013. február 12. 04:01

A PSA Peugeot Citroen francia járműgyártó négy napra leállítja a termelést szlovákiai üzemében márciusban, miután februárban is négynapos kényszerszünetet tartottak az alacsony kereslet miatt.

A PSA Peugeot Citroen szóvivője hétfőn azt mondta, hogy "nem változott a helyzet a piacon, nincs jele a javulásnak az Európai Unióban". Helyi lapértesülések szerint a PSA 3500 alkalmazottja a termelés februári és márciusi leállítása idején bérének 65 százalékát kapja meg.

A PSA Nyugat-Szlovákiában található üzemében rekordszámú, 215 ezer autót szereltek össze tavaly. Szlovákiában tavaly összesen 900 ezer autót állítottak elő, ami szintén rekordnak számít. A PSA Peugeot Citroen mellett a német Volkswagen és a dél-koreai Kia gyárt járműveket Szlovákiában.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.