2013. február 12. 04:01

A PSA Peugeot Citroen francia járműgyártó négy napra leállítja a termelést szlovákiai üzemében márciusban, miután februárban is négynapos kényszerszünetet tartottak az alacsony kereslet miatt.

A PSA Peugeot Citroen szóvivője hétfőn azt mondta, hogy "nem változott a helyzet a piacon, nincs jele a javulásnak az Európai Unióban". Helyi lapértesülések szerint a PSA 3500 alkalmazottja a termelés februári és márciusi leállítása idején bérének 65 százalékát kapja meg.

A PSA Nyugat-Szlovákiában található üzemében rekordszámú, 215 ezer autót szereltek össze tavaly. Szlovákiában tavaly összesen 900 ezer autót állítottak elő, ami szintén rekordnak számít. A PSA Peugeot Citroen mellett a német Volkswagen és a dél-koreai Kia gyárt járműveket Szlovákiában.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.