2009. január 22. 14:34

Újabb kerékpár-beszerzési pályázatot írt ki a Magyar Posta, a csütörtökön megjelent felhívás szerint a 4800 kerékpár becsült értéke 500 millió forint.

Tomecskó Tamás, a cég szóvivője elmondta, hogy az előző tenderrel szemben a felhívás nem vonatkozik a kerékpárok szervizelésére, csak gyártására és szállítására. Az ajánlatokat március 2-ig lehet benyújtani, a Posta reményei szerint júniusban köthetik meg a szerződést a nyertessel. A teljesítés időtartama 6 hónap a szerződés megkötésétől számítva.

Az ajánlattevőnek 20 millió forintos teljesítési biztosítékot kell nyújtania, amelynek teljes összege 2010. január 29-ig, 10 millió forintos hányada pedig a szerződés teljes időtartama alatt, valamint a kötelező jótállási időszak lejártát követő 60. napig érvényes, azaz legalább 2012. február 29-ig. A Magyar Posta előleget nem fizet. A bírálatnál a legalacsonyabb összegű ajánlat nyerhet.

A cég ezt megelőzően két éve írt ki kerékpár tendert. Azt a pályázatot nettó 1,097 milliárd forintos ajánlattal a győri székhelyű Cronopont Kft. nyerte el. A társasággal a Posta 2007. november 26-án kötött szerződést, csaknem 4800 kerékpár és 30 kerékpár utánfutó leszállításáról.

A szerződésben eseti javítások elvégzése is szerepel öt éven keresztül 150 millió forint keretösszegig. Az első 100 darab kerékpár szállítási határideje 2007. december 31. volt, amikorra a biciklik meg is érkeztek.

Időközben a Magyar Posta felkérte a Közbeszerzési Döntőbizottságot (KDB), hogy vizsgálja meg a kerékpár beszerzési tendert, és érvénytelenítse az eredményét. A vizsgálat során kiderült, hogy a tender közbeszerzési bizottságának időközben elbocsátott elnöke jogtalanul juttatott el információt a beszerzésről a későbbi győzteshez.

Annak ellenére, hogy a Posta tavaly július 25-én elállt a szerződéstől, a Cronopont megpróbálta leszállítani a fennmaradó kerékpárokat, ezeket azonban a Posta már nem vette át.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.