<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Újabb kerékpár-beszerzési pályázatot írt ki a Magyar Posta, a csütörtökön megjelent felhívás szerint a 4800 kerékpár becsült értéke 500 millió forint.

Tomecskó Tamás, a cég szóvivője elmondta, hogy az előző tenderrel szemben a felhívás nem vonatkozik a kerékpárok szervizelésére, csak gyártására és szállítására. Az ajánlatokat március 2-ig lehet benyújtani, a Posta reményei szerint júniusban köthetik meg a szerződést a nyertessel. A teljesítés időtartama 6 hónap a szerződés megkötésétől számítva.

Az ajánlattevőnek 20 millió forintos teljesítési biztosítékot kell nyújtania, amelynek teljes összege 2010. január 29-ig, 10 millió forintos hányada pedig a szerződés teljes időtartama alatt, valamint a kötelező jótállási időszak lejártát követő 60. napig érvényes, azaz legalább 2012. február 29-ig. A Magyar Posta előleget nem fizet. A bírálatnál a legalacsonyabb összegű ajánlat nyerhet.

A cég ezt megelőzően két éve írt ki kerékpár tendert. Azt a pályázatot nettó 1,097 milliárd forintos ajánlattal a győri székhelyű Cronopont Kft. nyerte el. A társasággal a Posta 2007. november 26-án kötött szerződést, csaknem 4800 kerékpár és 30 kerékpár utánfutó leszállításáról.

A szerződésben eseti javítások elvégzése is szerepel öt éven keresztül 150 millió forint keretösszegig. Az első 100 darab kerékpár szállítási határideje 2007. december 31. volt, amikorra a biciklik meg is érkeztek.

Időközben a Magyar Posta felkérte a Közbeszerzési Döntőbizottságot (KDB), hogy vizsgálja meg a kerékpár beszerzési tendert, és érvénytelenítse az eredményét. A vizsgálat során kiderült, hogy a tender közbeszerzési bizottságának időközben elbocsátott elnöke jogtalanul juttatott el információt a beszerzésről a későbbi győzteshez.

Annak ellenére, hogy a Posta tavaly július 25-én elállt a szerződéstől, a Cronopont megpróbálta leszállítani a fennmaradó kerékpárokat, ezeket azonban a Posta már nem vette át.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.