2018. január 3. 07:46

A tavalyi év egyik meglepő húzása volt, amikor az online piac nagyágyúja a virtuális térből átlépett a fizikailag is létező üzletekbe. Most újabb nagy felvásárlás jöhet?Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

2017-ben sok elemzőt meglepett az Amazon, amikor a nyár elején felvásárolták a Whole Foods Market nevű élelmiszer láncot. Egy elemző szerint logikus lépés lenne, ha a világ jelenleg leggazdagabb embere, Jeff Bezos tovább menne ezen az úton, és újabb láncot szereznének meg a hagyományos kiskereskedelemben.

Gene Munster techelemző szerint ezt a stratégiát követve az Amazon megveheti a Targetet, írja reggeli hírlevelében az Equilor. Az Amazon ráadásul ha lehetőséget lát, akkor komoly forrásokat tud megmozgatni, a tavaly bekebelezett Whole Foods például 14 milliárd dollár volt. Munster szerint a Target vásárlói köre és üzletszáma is ideális lehet a techóriásnak. Az elemző úgy véli, hogy a szabályozói engedélyt is megkaphatja az ügylet, mivel a Wal-Mart piaci részesedése így is nagyobb lenne, mint az Amazon-Target együttvéve. A Target felvásárlási ára 75 dollár lehet részvényenként, amely több mint 10 százalékos prémiumot jelent. 
 
mfor.hu