2016. február 26. 04:10

A legfrissebb szerződés értelmében Andy Vajna és Szima Gábor mellett újabb kormánykapcsolatokkal rendelkező személyek törhetnek be a kaszinók piacára.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

10 évre a nyíregyházi székhellyel rendelkező Treff-Klub Kft. jogosult játékkaszinó üzemeltetésére Győrben - derül ki a kormany.hu-n közzétett szerződésből. A koncessziós díj a korábbi szerződésekben is szereplő évi 111,6 millió forint lesz.

Ezt az összeget egy olyan társaságnak kell majd kifizetnie, amelynek 2013-2014-ben egy forintnyi árbevétele sem volt, minimális költségvetéssel működött, 1 főt foglalkoztatott 2014-ben és az évet 302 ezer forint veszteséggel zárta a 2013-as 240 ezres nyereség után. A cégkivonat szerint ráadásul 2013 február és 2013 decembere között végelszámolási eljárás alatt állt a cég, ami végül a Treff-Klub fennmaradásával végződött. Azonban minden bizonnyal nem okoz majd különösebb gondott a koncessziós díj előteremtése a cégnek a nem túl fényes eredmények és az előzmények ellenére sem lesz. A tulajdonosi struktúra ugyanis erős kormánypárti kapcsolatot feltételez.

A végelszámolás után szűk egy évvel később, 2014. novemberében az akkor még tiszapüspöki székhellyel rendelkező cégnek új tulajdonosa lett Zámbó István személyében. Zámbó korábban Kisvárda alpolgármestere volt, jelenleg az önkormányzati képviselőtestület tagja és sajtóhírek szerint a dohányüzletben is többszörösen érdekelt fideszes.

Milliárdos autócsodák

Nem sokáig volt azonban Zámbó tulajdonában a cég, hiszen szinte napra pontosan egy évvel később dr. Rákosfalvy Zoltán, győri ügyvéd vette meg a Treff-Klubot, és mai napig az ő tulajdonában is van. Rákosfalvy a sajtóhírek szerint több szálon is kötődik a kormánypárthoz. Amellett ugyanis, hogy feltűnt a győri önkormányzat ügyvédjeként, dolgozott a Fidesz-frakciónak is. A hvg.hu korábbi írása szerint korábban ő volt az a Fidesz-közeli ügyvéd, akin keresztül egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég megszerezte annak az ingatlannak a nagy részét, ahol az Audi logisztikai központja épült.

A Treff-Klub Kft. másik vezető személye, pontosabban ügyvezetője Kruppa Zsolt András, aki az index.hu információi szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel is kapcsolatba hozható. Amellett, hogy a miniszter körében mozgott, Kruppa és Seszták felesége közös céget működtetett korábban.

A kaszinókoncessziót nyert cég vezetői és kapcsolatai alapján tehát egyáltalán nem tévedhetünk nagyot, ha könnyen megoldható feladatnak nevezzük az éves koncessziós díj előteremtését.

A Treff-Klub Kft. szerződése Győrben engedélyezte kaszinó és online kaszinó létrehozását is egyaránt, viszont tekintve a jelenlegi kaszinótulajdonosok vállalkozásait akár más településeken is jogot szerezhet a győri ügyvéd cége kaszinók nyitására. Mivel Sopron, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest már "foglalt" ebből a szempontból, a kaszinók iránt érdeklődő városok közül akár Miskolcon, Pécsett vagy Szegeden is megvethetik a lábukat. Igaz, a városvezetés politikai irányultsága miatt utóbbira látjuk a legkevesebb esélyt.

Székely Sarolta
mfor.hu