<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A belga ingatlanfejlesztő VGP csoport több mint 20 ezer négyzetméteres bérbe adható ipari létesítmény építésével kezdte meg beruházást a Győri Ipari Parkban - közölte az iparterületet működtető Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-vel.

Balogh László elmondta: a VGP a park 85. letelepedője, 122 ezer négyzetméteres területet vásárolt, s ezzel a park legnagyobb befektetőjévé lépett elő.

A cégcsoport három épületből álló ingatlan-együttest létesít összesen 46 ezer négyzetméteres alapterület beépítésével könnyűipari és logisztikai felhasználók számára. A fejlesztést saját költségén hajtja végre a vállalkozás, majd a kész létesítményeket bérbe adja hosszú távú lízingszerződések formájában.

Az épületek az ingatlanfejlesztő tulajdonában maradnak, a gyártó, valamint a logisztikai cégek csupán bérlőként használják azokat. Az első bérlők ez év októberében már használatba vehetik az első épületet. A második létesítmény ugyancsak nagyobb lesz 20 ezer négyzetméteresnél, a harmadik pedig közelíti a hatezer négyzetmétert.

A brüsszeli és a prágai tőzsdén is jegyzett VGP fő működési területe Csehország, de másutt, egyebek között a balti államokban is vannak érdekeltségei. Építményei raktározásra, gyártási -, és szerelései tevékenységre egyaránt alkalmasak. A cégcsoport stratégiai célja, hogy a közép-európai régióban az ipari és logisztikai célokra használt ingatlanok piacvezető ingatlanfejlesztőjévé és tulajdonosává váljon.

Balogh László kitért arra, hogy mindössze hat hektár értékesíthető terület maradt a Győri Ipari Park 130 hektáros beépíthető területéből, viszont folyamatban van egy 17 hektáros bővítés, hogy a következő néhány évben is tudjanak infrastruktúrával ellátott területet kínálni a befektetőknek. Tavaly az év végéig több mint 80 milliárd forintos beruházás valósult meg az ipari parkban, amelynek vállalkozásai közel 5500 munkatársat foglalkoztatnak Győrött.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.