1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Részben a kőolaj árcsökkenése és egy vállalati felvásárlás miatt a Royal Dutch Shell az eddig tervezettnél több embert bocsát el.

A brit-holland Shell szerdán azt közölte, hogy az eddig tervezettnél 2200-nál többet, összesen 12,5 ezer embert bocsát el a cég a 2016 végéig tartó két évben. Paul Goodfellow, a Shell alelnöke azt mondta szerdán, hogy a tervezettnél nagyobb létszámleépítés a kőolaj árcsökkenésével, a fokozódó versennyel és a BG olajipari cég felvásárlásával összefüggő létszámoptimalizálással áll összefüggésben.

A Shell mintegy 54 milliárd dollárért szerezte meg a BG Group Plc-t az év elején. A társaság megvásárlásával a Shell domináns pozícióra tett szert a brazil part menti olajmezők kiaknázásában. A Shell idei első negyedévi profitja éves szinten 89 százalékkal 484 millió dollárra esett.

Azt, hogy hogyan befolyásolja az olajár csökkenése a cég tevékenységét, az is jelzi, hogy a Shell beruházási költsége (Capex) tavaly 28,9 milliárd dollár volt, 8,4 milliárd dollárral alacsonyabb a 2014. évinél.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!