2012. szeptember 20. 12:19

Az Opel új szentgotthárdi motorgyárával Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy Közép-Kelet-Európa egyik autóipari központja legyen - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök az Opel új, flexibilis motorgyárának csütörtöki avatóján, a Vas megyei Szentgotthárdon kiemelte: a város ezzel az üzemmel Európa egyik motorgyártó központjává válik.

A kormányfő úgy fogalmazott, az új motorgyár átadása reménykeltő irányt mutat a bajban lévő, válsággal küzdő Európának is, megítélése szerint ugyanis a kontinenst éppen Németország és Közép-Európa egyre mélyülő együttműködése fogja kimenteni a bajból.

Rámutatott arra is, hogy a motorgyár 800 új munkahelyet teremt az üzemben, a beszállítókon keresztül pedig akár további több ezret.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.