TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. október 26. 06:46

A világ legnagyobb luxusipari társasága, a Louis Vuitton táskákról is ismert francia LVMH csoport közel másfél milliárd euróért részesedést vásárolt a selyemsálakról és retikülökről híres Hermes-ben.

Az LVMH 1,45 milliárd euróért 14,2 százalékot szerzett, részesedését pedig részvényopciók lehívásával 17,1 százalékra növeli. A LVMH így a társaság második legnagyobb részvényese lesz az ugyancsak francia Hermes család után, amelynek tagjai együtt több mint 70 százalékot birtokolnak. A Louis Vuitton mellett luxusmárkák tucatjait - például a TAG Heuer karóra- és a Dom Pérignon pezsgőmárkát - egyesítő LVMH csoport hangsúlyozta: nem kívánja ellenőrzése alá vonni a Hermes-t, és igazgatósági tagságra sem tart igényt. A milliárdos befektetést pusztán az ösztönözte, hogy megmaradjon a cég hagyományos francia családi vállalakozás jellege - közölte az LVMH.

Az ágazatban hónapok óta arról spekulálnak, hogy a Hermes família egyes tagjai meg akarnak válni részesedésüktől, ami felvásárlási célponttá teheti a társaságot. A Hermes-részvények árfolyama az idén 89 százalékkal emelkedett, és az év nagy részében 100 euró fölött kereskedtek vele.

A Reuters hírügynökség a hétvégén bejelentett ügyletről szóló hétfői összefoglalójában idézi a vállalat közleményét, amely szerint "a legnagyobb tisztelettel" kezelik valamennyi részvényest, az alapító család pedig összetart, és senki sem tervezi jelentősebb mennyiségű részvény értékesítését.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.