2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az AirAsia X hosszú járatokon közlekedő malajziai fapados légitársaság a Boeing helyett az Airbustól rendeli meg a 15 darab új utasszállítót - közölte a cég egyik vezetője.

Az AirAsia X úgy döntött, hogy A330-asokat rendel, mert az Airbus jobb feltételeket ajánlott, és gyorsabban tudják a gépeket szállítani - közölte az AFP hírügynökségnek a nevét nem vállaló forrás. Korábban a Boeinggel is tárgyalásokat folytattak a cég 777-eseinek megvételéről, így azonban ez az üzlet nem jöhetett létre.

Az egyebek között Nagy-Britannia és Kína desztinációkkal rendelkező AirAsia X

légitársaság létrejöttét januárban jelentette be Tony Fernandes, aki korábban az AirAsia fapados légitársaság indításában is részt vett.

Az első AirAsia X repülőgép felszállása késik, korábban idén júliusra tervezték az indulást, de most úgy tűnik, hogy 2008 szeptembere előtt ez nem lehetséges.

Nemrég az orosz Aeroflot jelentette be, hogy Airbus A350-es típusokat vásárol a Boeing 787-esei helyett, utóbbiakra a szerződéseket bizonytalan időre befagyasztotta. A közlés szerint az Airbusé volt a vonzóbb ajánlat, de szakértők úgy vélték, a megromlott orosz-amerikai kapcsolatok következménye volt az oka a döntésnek.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!